Oferă elevilor posibilitatea de a crea si confecţiona obiecte de îmbrăcăminte, de a-şi dezvolta abilităţile practice de cusut şi croit, de a inventa modele şi tipare de modă. Astfel,  ei sunt familiarizaţi cu lumea designului vestimentar şi cu obiectele care ţin de acesta: materiale, texturi, croială, design , cusut manual şi cu ajutorul maşinii de cusut. Prezentarea modelelor se pote face prin defilări la diferite manifestari ale Palatului. In plus, elevii cercului învaţă să confecţioneze şi obiecte artizanale şi accesorii de modă.

– ISTORICUL CERCULUI –

Frumuseţe, eleganţă, rafinament. Iată formula magică ce asigură succesul activităţii cercului, care implică tenacitate, pasiune, talent şi o muncă deosebită.

În anul 1959 – 1966 Profesoara Chitic Smaranda conduce cercul de “mâini îndemânatice”, în exclusivitate pentru fete, cu care realizează broderii, cusături naţionale şi în afară de specialitate se preocupă de iniţierea elevelor sale în modelarea florilor de lut pe vase. Funcţionează timp de zece ani cu mari succese şi elogii pentru pasiunea cu care şi-a pregătit pentru viaţă elevele.

Premergătoarea sa, prof. Anastasia Năstase, mare maestră care cu pasiune şi competenţă şi-a îndrumat primii elevi  ai săi, amatori de astfel de activităţi educative, lasă în urmă un exemplu de dăruire profesională.

În 1969 – 1971 prof. maistru Apostol.Alexandrina conduce cercul de mâini îndemânatice.

Din anul 1990 – 1993  conduce cercul de croitorie Metodia Maricosu, iniţiindu-şi elevii în croit după tipare, în efectuarea de lenjerie pentru copii şi cusături naţionale. Organizează parada modei pentru fete şi băieţi şi participă cu exponate la expoziţii realizate cu ocazia unor serbări sau festivaluri ale Palatului Copiilor. Îi urmează în 1993-1998 ing. Diana Rădulescu şi apoi ing. Doina Vasilescu profesează şi se titularizează pe post în anul şcolar 2000 – 2001, implicându-se total, oferind elevilor şi tinerilor care frecventează cercul activităţi educative în domeniul confecţiilor, tricoturilor, fondului plastic şi al designului vestimentar .parada modei” cu confecţii create şi executate de eleve. Materialul expoziţional al cercului se remarcă – în afară de confecţii – prin expunerea de cusături populare în culori vii, ştergare, tricoturi, tapiserii, semne de carte ,obiecte decorative margele .felicitari .colaje.

Din palmaresul cercului spicuim:

– Participare în tabăre naţionale de la Căprioara – Dâmboviţa “Salvaţi copiii” unde membrii cercului au obţinut 22 de diplome (premiul I, II, III) şi diplome la concursul realizat pe această temă.

– Participări la Simpozionul Naţional de Agroturism, la sesiunea de comunicări ştiinţifice de la Vaideeni-Vâlcea.

+Obţine diplome de merit pentru participare la programul spectacolului pentru copii  de la Teatrul de vară în tabăra de la Năvodar .concursuri nationale si internationale din Calendarul CAEN-CAERI.

+Se implica in educarea elevilor pe perioada vacantelor scolare prin activitati de timp liber si Tabere de vara .mese rotunde ,serbari ,carnavaluri ,activitati de donatie la ONG+uri si la elevii cu probleme familiare si financiare.

Galerie Foto