Se adresează elevilor  sensibili şi iscoditori ai naturii,cunoscători ai literaturii, sau începători care vor să se exprime prin scris în toate formele lui (proză, poezie, teatru, eseu, reportaj, sau exoticul haiku japonez) . Aici elevii sunt familiarizaţi cu stilurile literaturii, cu marii scriitori, cu literatura de bun gust. Se formează abilitatea elevilor pentru exprimarea clară şi concisă, pentru formularea artistică a naraţiunii. Simple întâmplări sunt traduse în limbajul literaturii, relevând lecţii de viaţă şi înţelesuri adânci.

Elevii se distrează cu diferite stiluri de literatură îmbinând şi alte unelte ale artei (poezii desenate, poeme pe frunze etc) ajutaţi întotdeauna de profesorul coordonator.

Creaţiile lor participă la concursuri şi le aduc confirmarea că literatura este o punte de comunicare prin care se pot afirma.

“Nu există creaţie, decât dacă toţi colaborează şi caută….Nu este vorba de supunerea unuia faţă de ceilalţi, ci de supunerea fiecaruia in fata operei”. (Antoine de Saint – Exupery)

Istoricul Cenaclului literar “Radu Petrescu”
 

Am înfiinţat Cenaclul “Radu Petrescu”  în anul şcolar 2005-2006.

Şedinţele cenaclului se desfăşoară sub forma unor cursuri de scriere creativă, unde  elevii învaţă să scrie diferite tipuri de texte în paralel cu programa şcolară pe care o parcurg în învăţământul formal, dar şi sub forma unor colocvii, în care se citeşte, se comentează propriile creaţii.

Cenaclul  urmăreşte  să descopere, să cultive şi să sprijine afirmarea talentelor din rândurile copiilor şi tinerilor dâmboviţeni.

Galerie Foto