Este bine venit aici orice elev fascinat de construcţii electronice, de roboţi, de mecanisme automate  şi de electronică . Elevii învaţă cum să construiască un robot, cum funcţionează acesta şi multe alte lucruri interesante care ţin de domeniul elecronicii aplicate.Utilizarea instrumentelor meseriei este un alt atuu care poate să influenţeze cariera de mai târziu a elevului. Fantezia se îmbină aici cu tehnica şi rezultă maşinării uimitoare şi invenţii sclipitoare.

 Istoricul  cercului  de Radio si Radioamatorism

Palatul Copiilor si Elevilor din Targoviste s-a infiintat in anul 1952.

Anul 1963 marcheaza inceputul activitatii de radioamatorism la Palatul Copiilor, an in care  prof. Itigan  Maria (economista) incepe cu elevii cursuri de radioamatorism si radiogoniometrie.

In anul 1975 la cercul de radio isi incepe activitatea prof.(fizica) Dobra Nicolae , activitate pe care acesta o imbina cu informatica la vremea aceea MS – Dos cu HC 90.

In anul 1980 activitatea de radio si radioamatorism inceteaza pana in anul 1991 cand la post soseste prof.(fizica) Stroescu Valeriu YO9DBZ.

Din anul 1993 activitatea cercului inceteaza pana in vara anului 2001 cand activitatea se reia sub indrumarea prof. Ion Ghiteanu  YO9BXE  in forma de astazi , radioamatorism , robotica si electronica aplicata.

Astazi, aducem un omagiu celor care s-au dedicat acestei pasiuni si multumim celor care s-au pregatit ca viitori ingineri.

Unul dintre elevii de atunci este astazi tot radioamator, un specialist in domeniu , un pasionat al traficului radio si un constructor de marca : ing. Gabriel Petrescu YO9DBP.

Putem spune pe drept cuvant ca   – YO9KPJ   –  Cercul de Costructii Electronice si Robotica functioneaza de peste 45 de ani ani in care succesele au marcat daruirea profesorilor imbinata cu pasiune elevilor .

TUTUROR  LE  MULTUMIM !

                                                        Material realizat de
Prof. Ion  Ghiteanu

GALERIE FOTO